Nieuwbouw door Bangma en BOL in Dronten West

Op het perceel grond gelegen naast het SuperTank tankstation in Dronten West zijn de voorbereidingen gestart voor het realiseren van het nieuwe bedrijfspand van Autobedrijf Bangma, momenteel gevestigd in de Houtwijk in Dronten. Daarnaast realiseert Bangma Holding B.V. ca. 2.500m2 bedrijfsruimte.

Op het resterende deel van het perceel realiseert BOL Nederland B.V. eveneens 2.500m2 bedrijfsruimte, inclusief de bouw van een tankshop naast het SuperTank tankstation. Aansluitend hierop zal in de 2e helft van 2024 het station worden uitgebreid met elektrische laadpalen waarmee wordt ingespeeld op de elektrificatie van het wagenpark en daarmee het dienstenaanbod bij SuperTank verder wordt uitgebreid.

Het unieke van deze nieuwbouw is dat Bangma en BOL gezamenlijk de plannen hebben ontwikkeld in goede samenwerking met SEC architecten uit Kampen en aannemersbedrijf Aan de Stegge uit Twello. Hiermee wordt een kwalitatief hoogwaardige invulling van de entree van Dronten West via de Rivierendreef gerealiseerd.

Genoemde bedrijven realiseren met deze nieuwbouw een toekomstbestendige en duurzame oplossing voor hun vraag naar energiezuinige huisvesting.

Op vrijdag 19 januari 2024 wordt in aanwezigheid van genodigden de eerste paal geslagen.

De verwachting is dat de nieuwbouw in augustus 2024 zal worden opgeleverd.